Blog

Lav vægttræning på et Smith stativ

Træner du med vægte, så har du nok oplevet, at det kan gøres på forskellige måder. Der er enten de små håndvægte, som kan veje et forskelligt antal kilo, eller du kan træne vægtløftning, hvor der sidder en vægt i begge ender af en vægtstang.

Og så findes der også det, der hedder et Smith stativ. Det kan give dig vægttræning på en anderledes måde. Og den måde er virkelig effektiv.

Hvad er et Smith stativ?

Et smith stativ er sådan set ikke en ny opfindelse. Det har man kendt, siden det blev opfundet i USA engang tilbage i 1950’erne. I dag kan du se dem rundt omkring i mange træningscentre.

Smith stativet er ret højt. Det fungerer sådan, at vægtstangen er fikseret i sin lodrette bane. Når du træner, så sidder du ned på et skråtstillet sæde, og så løfter du vægtstangen op i en lige linje derfra. Når du gør det, så har du meget fokus på dine øvre løftemuskelgrupper.

Stativet findes også i en variant, hvor du står op, mens du løfter vægten. Her får du trænes de samme muskelgrupper, som du gør ved traditionel vægtløftning. Hele den del, der handler om at holde balancen, mens du løfter er her fjernet, sådan at det ikke er en udfordring.

Gode øvelser

Du kan lave forskellige øvelser i et Smith stativ, som du ikke vil kunne med en almindelig vægtstang. Det er en af de store fordele ved denne type vægttræning. Desuden sørger stativet altid for, at du holder kroppen i den rette position, når du træner.

Du kan for eksempel lave: squat, RDL, skulderpres, bænkpres og så videre. Øvelserne kan laves enten siddende, stående eller liggende. Det giver dig mulighed for en meget fleksibel og effektiv træning. Desuden behøver du ikke at frygte, at du kommer til at tabe vægtstangen.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *