Mad & Drikke

Klassiske lækre kageopskrifter til cafeen

Kager – kager – kager – Gud hvor vi elsker dem! Så meget, at vi fejrer dem med en dag – nemlig store bagedag, der altid falder torsdag i eftersårsferien (uge 42). Men faktisk afholdes der også hvert år Bag for en Sag, hvor børn, unge og voksne bager kager i fælleskøkkener rundt omkring i Danmark (skoler, SFO’er, foreninger osv.) og efterfølgende sælger bagværket til fordel for BørneTelefonen. Og den dag er i år den 10. oktober.

Du får her mit bud på 5 klassiske kager, som jeg gang på gang vender tilbage til. Du skal naturligvis ikke lave dem hver dag, i hvert fald ikke hvis du har samme tendens som mig til at lægge dig ud, men en gang i mellem er det helt i orden at forkæle sig selv, som f.eks. på store bagedag.

Vi elsker alle kager når vi står foran montren nede ved bageren eller konditoren.

Men som oftest smager kager faktisk bedre når man selv laver dem 🙂

Her får du mine favoritklassikere:

Chokoladekage – Mega svampet og toplækker

chokoladekageChokoladekage – Den her opskrift på min chokoladekage er en af Danmarks mest besøgte opskrifter. Hvorfor? Fordi den er smadderlækker… Av av av det var lige Jante der kom forbi med en lov i hånden og fortalte mig, at den slags må “man” ikke sige. Men det er altså en superlækker chokoladekage. Her får du en chokoladekage, der er lavet med rigtig chokolade, og som har en rigtig svampet konsistens.

Du kan finde opskriften på chokoladekage ved at klikke på billedet af den til højre eller klikke på det indledende link.

 

Banankage – Ren 80’er style

banankageBanankage – Kan du huske 80’ernes store kagehype – det kan jeg nemlig: Banankage nå ja sammen med gulerodskagen. I denne opskrift har vi forsøgt at være tro med den banankage, der var dengang og som stadig den dag idag er en super lækker kage. Du kan lave den som på billedet eller du kan lave en banankage med chokoladecreme på toppen – ligesom ved chokoladekagen.

Du kan finde opskriten på 80’ernes topkage hit ved at klikke på indledende link eller billedet af banankage til højre.

 

Bedstefars skæg – eller bradepandekage

bedstefars skægBedstefars skæg – Det er kagen der er klæbrig og knasende og så sød at hvis du får for meget af Bedstefars skæg, så får du helt sikkert kvalme. Bedstefars skæg er ikke en ret vi spiser ofte, men nogle gange, når man får de der vilde sukker cravings – ja så er bedstefars skæg nu alligevel den bedst kur. Eller… Altså indtil du får kvalme og skal finde en måde at få kvalmen væk i stedet. Men så bedstefars skæg i hvert fald kureret dine sukker cravings 🙂

Du kan finde opskriften på bedstefars skæg ved at klikke på indledende link eller billedet.

Vandbakkelser – kun til ordentlige ovne

vandbakkelserVandbakkelser – Mere simpelt kan det næsten ikke blive: Smør, mel, vand og lidt æg til legering og voila, så har du vandbakkelser. Men nej desværre er det ikke så nemt. Vandbakkelser har det med at drille, men heldigvis kan du finde nogle tips i opskriften her på vandbakkelser. Hvad var det så med den ovn? Jo du skal have en ordent lig ovn der varmer jævnt og ikke er utæt – hvis du ikke har det, så prøv at finde en anden opskrift end den på vandbakkelser, for det er dømt til at gå galt.

 

Rabarberkage – En krymlende og syrlig drøm

rabarberkageRabarberkage – Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for rabarber, og jeg er i allerhøjeste grad glad for rabarberkage. Her får du opskrifte på en crumble version af en rabarberkage. Du kan spise den til dessert eller kaffen, og at det er en crumblekage er sådan bare et andet ord for at den er lavet med smudlredej. Hvis det ikke er sæson for rabarber, så kan du skifte rabarberen ud med æbler og vupti – så er din rabarberkage blevet til en æblekage.

Du kan finde opskriften på rabarberkage ved at klikke på indledende link eller billedet af rabarberkage til højre.

Nyd de lækre retter og spis dem ikke for ofte, men når du gør, så nyd dem til fulde.

Denne artikel var oprindeligt udgivet på HurtigMums.dk.

Læs også nedenståenden artikel om brød fra Zaco.dk

5 lækre brød du sagtens kan bage selv

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *