hjemmelavet æggesalat
Mad & Drikke

Hjemmelavet æggesalat

Hjemmelavet æggesalat – Som med alt andet – næsten – ifølge min overbevisning, så findes der intet bedre end det der er hjemmelavet. Det behøver ikke være mig der har lavet det, men det skal ikke komme fra en plastikbøtte fra dagligvarebutikkens køledisk. Og sådan er det også med salater – mayonnaisesalater som de kaldes. Og det gør de selvklart fordi de indeholder mayonnaise – masser af mayonnaise. Det gør købt æggesalat også. Mængden af mayonnaise kan du selv regulere når du laver salaten selv.

Hjemmelavet æggesalat – opskrift

Ja, du kan faktisk helt udelade den. I den æggesalat du får opskriften på her, er der ikke skyggen af mayonnaise – ikke engang hjemmelavet mayonnaise, som det jo selvsagt skal være hvis du vil bruge mayonnaise. Her kan du se hvordan du laver din egen mayonnaise.

Antal personer:
4

Tid i alt:
20M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til æggesalat

 • 4 æg
 • 1 lille bakke karse
 • 1 bdt. purløg
 • 1 syltet agurk
 • 200 g hytteost
 • 1 spsk. hot mangochutney
 • Salt og peber

Sådan laver du æggesalat

 1. Kog æggene helt hårde – 10 minutter i kogende vand – og lad dem køle af.
 2. Klip eller hak imens purløg i små stykker, og klip også karsen.
 3. Skær den syltede agurk i små tern
 4. Kom hytteost, og mangochutney i en minihakker, blender eller foodprocessor, og kør så hurtigt som muligt til det bliver til en hel glat creme – det tager ca. 3-4 minutter.
 5. Smag til med salt og peber.
 6. Rør purløg og karse i.
 7. Pil æggene, og skær dem i grove tern, og vend dem i hytteosten.
 8. Smag til med salt og peber igen.

Du kan også komme 1 tsk. karry i hvis din æggesalat både skal være lidt stærkere i smagen og gerne må have en gul farve. Er det kun for farvens skyld, så brug i stedet gurkemeje.

I denne portion æggesalat er der nok til eksempelvis 4 sandwich hvis det er sandwich med æg du vil bruge den til. Du kan eventuelt lave det på hjemmelavet rugbrødknækbrød eller chapati.

God fornøjelse!

hjemmelavet æggesalat

Æggesalat med karry

Mange danskere elsker karry, og der er ikke noget til at hindre at du laver denne æggesalat med karry. Alt du skal gøre er at tilføje en teske karry i punkt 4 i opskriften, og så får du en lækker karryvariant.

Æggesalat med mayonnaise

Hvis du hellere vil bruge mayonnaise til din æggesalat, bytter du blot hytteosten ud med mayonnaisen. Du kan selv styre hvor meget du vil tilføje, men en god ide ville være at komme 1/4 dijon sennep i også. Hvidløgs pulver kan også med fordel tilføjes, som giver æggesalaten en god smag!

Læs også klassiske kageopskrifter til cafeen her.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *